Hyvää joulua ja liikunnallista uutta vuotta!

Taas on se aika vuodesta, kun on aika pistää vuosi pakettiin ja valmistella uusi alulle. Näin joulun alla tietenkin jännitetään, ovatko tontut huomanneet vuoden aikana tehdyt kolttoset! Toivottavasti ne ovat jääneet vähemmälle ja voimme iloisin mielin odotella vuoden vaihtumista.

Alkuun suuret kiitokset seurayhteisöllemme! Joukkueenjohtajat, valmentajat, huoltajat ja kai muut joukkueiden vastuuhenkilöt omissa tehtävissään sekä pelaajien vanhemmat ja läheiset, Olette jälleen kerran tehneet upeaa työtä seuramme ja joukkueidemme eteen! Kaikki te yhteistyökumppanimme ja tukijamme olette omalta osaltanne mahdollistaneet harrastamisen mahdollistamisen ja liikunnan mukanaan tuoman ilon, tietenkään unohtamatta liikunnan mukana tuomia terveysvaikutuksia. Toivonkin yhteistyömme jatkuvan monella rintamalla myös tulevina vuosina eteenpäin.

Iso kiitos kunnalle yhteistyöstä ja olosuhteiden paranemisen myötä parantuneista harjoitteluolosuhteista, jotka toteutuivat viimein tekonurmikentän myötä. Edelleen riittää parannettavaa, mutta ensiaskeleet olosuhteiden saamiseksi lajinomaisen harjoittelun mahdollistamiseksi ympärivuotiseksi on saatu. Toiveissamme on edelleen haasteellisten talviolosuhteiden parantuminen ja toimintojen saaminen yhteen paikkaan, missä kaikki seuratoiminta olisi mahdollista järjestää. Tämä helpottaisi toimintaa kuten myös viestintää ja edelleen yhteistyötä koko seuran ja sidosryhmien kesken. Tämänhetkinen turvattomuuden lisääntyminen maailmalla, taloustilanne ja väestökehitys ei kuitenkaan tue tai edesauta ainakaan nopeaa kehitystä.

Joukkueiden kausi vaikuttaa menneen hienosti. Upeita onnistumisia on tullut sekä joukkue-, että henkilökohtaisella tasolla! Miesten putoaminen takaisin Vitoseen oli toki pienoinen pettymys, mutta realiteetit huomioiden odotettu. Naiset olivat jälleen lähellä nousta Kakkoseen, mutta vieläkin jouduttiin nousujuhlaa siirtämään. Juniorit pelasivat laajalla rintamalla, joukkueita riitti lähes jokaiseen ikäluokkaan. 2014, 2013, 2012, 2011, 2009 syntyneet pojat ja 2007 syntyneet tytöt pelasivat ikäluokkiensa alueellisissa sarjoissa, myös tyttöjen 2012-2015 syntyneistä tytöistä koostunut harrasteryhmänä aloittanut Liisat 22 pelasi syyskaudella tyttöjen -12 ikäluokassa alueellista sarjaa.

Harrastepuolella jalkapallokoulu palasi parin hiljaisemman vuoden jälkeen toimintaan, uutena tuli perhefutis. UEFA Playmakers oli toista vuotta mukana seurayhteistyönä järjestettynä Iisalmelaisten PAVE:n ja Klubi-36:n kanssa. Kokeilussa ryhminä oli myös höntsänaiset, joilla oli satunnaista toimintaa kesällä. +50 miehille suunnattu Pallopapat ei sen sijaan saanut tuulta purjeisiin, harmi sinällään, ikämiehille kun ei liikaa ole tarjontaa liikunnan saralla saatavilla ohjatussa toiminnassa.

Kulunut vuosi on siis seurassamme ollut melko vilkasta, vaikka suuria muutoksia ei toimintaympäristössämme ole ollutkaan. Harrasteryhmiä saatiin pari lisää ja seurayhteistyötä ja koulutustoimintaa on lisätty. Harrastajamäärässä päästiin uudelle sataluvulle, 30.11.2022 Palloliiton tilaston mukaan seurassamme oli 201 rekisteröityä pelaajaa ja 37 toimihenkilöä.

Jälleen kerran, on syksyn aikana tuottanut hieman harmaita hiuksia joukkueiden kokoaminen tulevaan kauteen, lopettamispäätökset, työt ja opiskelut johtavat pelaajamenetyksiin edustusjoukkueissa ja seuran taustoissa. Junioripuolella ikäluokkien pienuus on suurin tekijä, joka aiheuttaa lisätyötä ja -huolta joukkueiden muodostamisessa, tulevaan kauteen se tarkoittaa joidenkin ikäluokkien yhdistämistä. Tämä on toki jokavuotinen vieras pienten paikkakuntien seuroissa, eikä LaPa-95 tee siitä poikkeusta. Kokonaisuutena lajimme on kuitenkin ollut kovassa nosteessa, ja seuramme joukkueilla riittänyt innokkaita harrastajia haasteista huolimatta!

Kauden 2023 valmennus ja joukkueiden taustat ovat selvillä ja joukkueiden valmistautumiskausi on ollut hyvässä vauhdissa marraskuulta lähtien, joten saamme viettää joulupyhät näiltä osin rauhassa. Lyhyimmän tauon saavat 2012 syntyneet pojat, joilla Futsalkausi käynnistyi joulukuun alussa ja seuraavat pelit tulevat heti loppiaisen jälkeen. Ansaitun joulutauon jälkeen palaamme toiminnan ja harjoittelun osalta itse asiaan ensi vuoden puolella kohti pelikautta 2023!

Meidän Seuramme sisäinen ja ulkoinen kehittäminen jatkuu tulevanakin vuonna. Hallitus jatkaa osaltaan kehitystyötä mm. toimintaohjeiden päivittämisen ja selkeyttämisen muodossa, pohtien miten lajista saadaan entistä mielenkiintoisempi, löydetäänkö esim. harrastuspuolelta mahdollisuuksia kiinnostavan tarjonnan lisäämiseksi. Toiminnan parantamista etsitään myös laajenevasta yhteistyöstä Ylä-Savon ja alueen muiden seurojen kanssa. Pelaajakehitys jatkuu osaavien koulutettujen valmentajien johdolla

Kehitettävää riittää siis niin seurana, pelaajina kuin toimihenkilöinä. Tavoitteeksi kaudelle 2023 asettaisin MEIDÄN seuramme, MEIDÄN lajimme, MEIDÄN joukkueemme, MEIDÄN pelaajamme, MEIDÄN värimme, ollaan yhtenäinen punavalkoinen LAPA-95 tunnustetaan väriä ja kannustetaan toisiamme parempiin suorituksiin! Tavoitteena saada lajikulttuuria juurrutettua pienen seuran toimesta paikkakunnalle.

Vanhempina keksitään aina vain luovempia ajatuksia toimintaan, voimaannuttavampia kannustuksia ja tsemppihuutoja! Tehdään ja ideoidaan yhdessä vuodesta 2023 paras vuosi seuran historiassa!

Omasta, sekä LaPa-95:n hallituksen puolesta haluan toivottaa Teille kaikille hyvää ja rauhallista joulua, sekä liikunnallista ja turvallista uutta vuotta 2023!