Valmentajan kynästä: P12 Tykkimäkiturnaus 26.-27.8.23
P12 (-11)Julkaistu: 03.09.2023 22.34

Valmentajan kynästä: P12 Tykkimäkiturnaus 26.-27.8.23

Lähdimme joukkueemme kanssa yhteen kesän päätapahtumista, Tykkimäkiturnaukseen. Odotukset valmennuksen puolelta olivat, että saamme kovia pelejä hieman normaalia vieraampia joukkueita vastaan. Ja niitähän kahden päivän aikana tulikin.

Kohtasimme avauspäivänä alkulohkon kahdessa ensimmäisessä kamppailussa KJP/Valkoisen sekä KeiKa/Mustan. Ensimmäisessä ottelussa, jossa oli vastassa KJP, olimme selvästi hallitsevampi osapuoli. Johdimme ottelua aivan viime hetkille saakka 1-0, mutta kuten usein tapana on, kun itse emme käyttäneet maalipaikkoja, kaveri rokotti aivan lopussa. Tasatulos 1-1, joka kieltämättä tuntui koko joukkueesta hieman pahalta.

Toisessa pelissä KeiKa oli meitä huomattavasti edellä pallollisessa pelaamisessa. Pystyimme kuitenkin puolustamaan kohtalaisen hyvin ja saimme hyvän malli esimerkin, kuinka palloa liikutetaan nopeasti. Ensimmäisen päivän pelit olivat luonteeltaan hyvin erilaisia, mutta kuitenkin palkitsevia.

Toinen päivä alkoi sillä faktalla, että meidän on voitettava meille hieman tutumpi Ylämyllyn Yllätys, jotta yllämme mitalipeleihin. Olimme alussa hieman unessa, eikä oma peli lähtenyt rullaamaan. Kaveri taas oli terävällä jalalla liikkeellä ja johtikin 10 minuuttia ennen ottelun loppua 0-2. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Ensin kavennus, sitten tasoitus ja viimeisestä mahdollisesta hyökkäyksestä voittomaali. Tämä ottelu lienee jäänyt jokaisen pelaajan turnauksen kohokohdaksi pelillisistä asioista. Näin etenimme mitalipeleihin.

Välierässä vastaan tuli Koitto. Ottelu oli huomattavasti tasaisempi kuin mitä loppulukemat 0-4 kertovat. Olimme pelissä hyvin mukana, mutta suoraviivainen ja fyysinen Koitto viimeisteli armotta.

Näin tie vei pronssiotteluun ja siellä vastaan asettui tuttu ja kova KeiKa/Musta. Emme olleet yön aikana keksineet myrkkyjä vastustajan pelitapaan, vaan taivuimme neljännelle sijalle lukemin 0-3.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että ottelut olivat huomattavasti tasaisempia kuin lukemat antavat ymmärtää. Jokaisessa ottelussa jokainen terve pelaaja sai tärkeää peliaikaa ja pelaajat antoivatkin hyviä näyttöjä valmennukselle osaamisestaan. Kehitettävääkin löytyi. Nopeampi pelin avaaminen ja pelin rakentelu ovat asioita, joihin on kiinnitettävä jatkossa huomiota. Samoin viimeistelyyn jäi rutkasti parannettavaa.

Muutenkin pelaajien käytöksestä kentällä ja kentän ulkopuolella saa olla taustat ylpeitä. Tapahtuma oli onnistunut niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Turnauksen tsempparina palkittiin ansaitusti Juho. Turnaukset jatkuvat jo syyskuussa Varkaudessa.

Kirj. Koljonen Pele